English

Στον Όμιλο Εταιρειών Πελέτικο γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι η ανάπτυξη των εργασιών μας πρέπει πάντα να συμβαδίζει με την περιβαλλοντική μας συνείδηση. Η ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον αποτελεί την βάση της αειφόρου ανάπτυξης και έχει τον πρωταρχικό ρόλο τόσο στις εσωτερικές πρακτικές της εταιρίας, όσο και στον σχεδιασμό των προϊόντων μας.

Γι’ αυτό, στη πράξη και όχι στη θεωρία, έχουμε προχωρήσει σε 6 θεμελιώδεις δράσεις που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου μας.

1. Διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση σε συνεργασία με την Green Dot Κύπρου

Η δράση αυτή συμπληρώνει φέτος περισσότερα από 16 χρόνια ζωής.

 

Peletico article 2203 01

 

2. Υδατοδιαλυτά προϊόντα

Το 2010 η Πελέτικο Λτδ γίνεται η πρώτη βιομηχανία στην Κύπρο που μετατρέπει το 90% της παραγωγής χρωμάτων, βερνικοχρωμάτων, βερνικιών, ασταριών κ.ά. από προϊόντα διαλυτά με Νέφτι ή Θίννερ σε υδατοδιαλυτά. Η δράση αυτή μειώνει δραστικά το οικολογικό αποτύπωμα των χρωμάτων, των βερνικιών και των ασταριών, στο περιβάλλον. Τα υδατοδιαλυτά προϊόντα είναι φιλικά στον χρήστη και στο περιβάλλον, χωρίς έντονες και ενοχλητικές οσμές με αποτέλεσμα την χαμηλότερη εκπομπή πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) στην ατμόσφαιρα.

 

Peletico article 2203 02

 

3. Πιστοποίηση EU Ecolabel (EUEB)

To 2014 η Πελέτικο Λτδ πιστοποιείται με το Ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα EU Ecolabel, για την σειρά προϊόντων της SENS® ECO Premium και SENS® Eco Trade. H Πελέτικο είναι η πρώτη από όλες τις κυπριακές βιομηχανίες χρωμάτων που αποκτά την τιμητική πιστοποίηση από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.  

 

Peletico article 2203 03

 

4. Πιστοποιημένο Οικολογικό Σύστημα Θερμοπρόσοψης, χωρίς βιοκτόνα

Το σύστημα Weber.therm A100 με τεχνολογία AquaBalance®, έχει πιστοποιηθεί με την πλέον αυστηρή οικολογική σφραγίδα της Γερμανίας, Blue Angel.

 

Peletico article 2203 04

 

5. Πιστοποίηση με το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου, EMAS, όπως επίσης και με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 14001:2015 και για τις 3 εταιρίες του Ομίλου μας, Πελέτικο Λτδ, Πελέτικο Πλάστερς Λτδ και Πελέτικο Πέντα Λτδ

Το Σύστημα EMAS, το πλέον ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιβαλλοντικών πόρων, βάζει στην πρώτη γραμμή τη συνεχή περιβαλλοντική βελτίωση, αλλά και τη δημόσια πληροφόρηση για τα περιβαλλοντικά θέματα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας. 

 

Peletico article 2203 05

 

6. Πράσινη Ηλεκτρική Ενέργεια

To 2017 όλες οι εταιρείες του Ομίλου αντικατέστησαν τους λαμπτήρες στους χώρους των εργοστασίων με λαμπτήρες τύπου φθορίου (LED). Το 2021 ο Όμιλος υποδέχεται την πράσινη ενέργεια με την υπογραφή συμφωνίας με εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που αξιοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές. Οι βιώσιμες αυτές πρακτικές αναδεικνύουν την ωφελιμότητα της ανακύκλωσης, της πυρόλυσης και της διαχείρισης αποβλήτων με στόχο την εξοικονόμηση οικονομικών αλλά και πολύτιμων φυσικών πόρων.

 

Peletico article 2203 06

Any queries or feedback about our products?

TALK TO US

19 Kampou, 2030 Strovolos, Cyprus

357-22482265

357-22481757

Message us on Facebook