English

Οι εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες αποτελούν το πιο σημαντικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής, της διακόσμησης αλλά και του λειτουργικού εξοπλισμού στον εξωτερικό χώρο ενός σπιτιού. Γι' αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να διατηρούν την εμφάνιση αλλά και την ποιοτική τους κατασκευή όσα χρόνια κι αν περάσουν. Με δεδομένο ότι, σε μερικές περιπτώσεις η τακτική αντικατάστασής τους δεν είναι δυνατή, αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμη πιο έντονη. 

Ευτυχώς στην ΠΕΛΕΤΙΚΟ υπάρχουν αρκετά εξειδικευμένα προϊόντα που προορίζονται για τη συντήρηση, αλλά και την ανανέωση των ξύλινων επιφανειών και των επίπλων σας. Με την επιλογή κατάλληλων ποιοτικών υλικών προστασίας και συντήρησης σε συνδυασμό με την ορθή εφαρμογή τους, οι ξύλινες σας επιφάνειες θα προβάλλουν ιδανική αντίσταση στη φθορά του χρόνου. 

Κύριο χαρακτηριστικό των υδατοδιαλυτών βερνικιών και λαδιών είναι η πολύ χαμηλή τους οσμή, η φιλικότητα στον χρήστη και στο περιβάλλον, το γρήγορο στέγνωμα και η ελαστική επιφάνεια που ακολουθεί την κίνηση του ξύλου χωρίς να δημιουργεί ρωγμές. 

Ας δούμε, μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα προϊόντα, που χρησιμοποιούν και εμπιστεύονται εδώ και χρόνια επαγγελματίες αλλά και ιδιώτες, για να ξαναζωντανέψουν τις ξύλινες εξωτερικές τους επιφάνειες. 

UVITEN® της Pelelac®

Peletico article april 21 01 1

Υδατοδιαλυτό χρώμα και συντηρητικό μαλακής ξυλείας (π.χ. πεύκο, κυπαρίσσι κλπ.) για εφαρμογή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Έχει μεγάλη ελαστικότητα, προσφέρει εξαιρετική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UV, εμποτίζει και συντηρεί τις ξύλινες επιφάνειες, εισχωρώντας και στις πιο βαθιές στρώσεις του ξύλου, προστατεύοντας έτσι από μέσα προς τα έξω, από το ξεφλούδισμα και τη διάβρωση. Παράλληλα, τα βιοκτόνα πρόσθετα που περιέχει, αποτρέπουν την ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων στο εσωτερικό του ξύλου

10 YEAR WOODSTAIN® της Ronseal®  

Peletico article april 21 02 1

Υδατοδιαλυτό, σατινέ βερνίκι για την προστασία εσωτερικών και εξωτερικών ξύλινων επιφανειών, κατάλληλο τόσο για μαλακή όσο και για σκληρή ξυλεία. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, καθώς προστατεύει το ξύλο από τον ήλιο, την βροχή το χιόνι και τον παγετό. Δεν παρουσιάζει φουσκώματα ή ξεφλουδίσματα ενώ αδιαβροχοποιεί σε μόλις 1 ώρα από την εφαρμογή του. Κατέχει το πιστοποιητικό του British Board of Agrément, το οποίο είναι ένα σήμα αριστείας που επικυρώνει την ειδική σύνθεση, ικανότητα και μοναδικότητα ενός δομικού προϊόντος, βάσει αυστηρών Εθνικών προτύπων του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και αυστηρών Ευρωπαϊκών προτύπων.  

HARDWOOD FURNITURE STAIN της Ronseal®

Peletico article april 21 03

Το ιδανικό ματ υδατοδιαλυτό βερνίκι για να προστατεύσετε τα έπιπλα του κήπου σας ή οποιαδήποτε άλλη κατασκευή σκληρής ξυλείας (όπως Τικ, Ιρόκκο, Καρυδιά κλπ.), από την ηλιακή ακτινοβολία και τις φθορές από υγρασία. Ενισχύει το φυσικό χρώμα του ξύλου, δίνοντας του νέα ζωή, ενώ η εφαρμογή του μπορεί να επεκταθεί και σε εσωτερικές ξύλινες επιφάνειες. Αποτρέπει την ρωγμάτωση, το σκίσιμο και το ξεφλούδισμα ενώ ξεκινά να προστατεύει από την βροχή σε μόλις 1 ώρα από την εφαρμογή του. 

HARDWOOD FURNITURE OIL της Ronseal®

Peletico article april 21 04

Λάδι με βάση το νερό κατάλληλο για σκληρή ξυλεία. Ιδανικό για έπιπλα κήπου. Ζωντανεύει τα φθαρμένα από τις καιρικές συνθήκες έπιπλα κήπου, καθώς αντικαθιστά τα φυσικά έλαια, τονώνοντας το φυσικό χρώμα της ξυλείας. Είναι υδατοαπωθητικό και διαρκεί για περισσότερο χρονικό διάστημα από τα συνηθισμένα λάδια ξυλείας. 

DECKING OIL της Ronseal®

Peletico article april 21 05

Λάδι για εξωτερικά πατώματα μαλακής ή σκληρής ξυλείας. Προσφέρει ζωντάνια και προστασία, αντικαθιστώντας τα φυσικά λάδια του ξύλου αναπληρώνοντας τη χαμένη του λάμψη. Ταυτόχρονα αποτρέπει την απορρόφηση νερού προστατεύοντας την ξύλινη επιφάνεια από τους μύκητες, τα άλγη αλλά και το ξεθώριασμα. 

DECKING STAIN της Ronseal®

Peletico article april 21 06

Σχεδιασμένο ειδικά για εξωτερικά δάπεδα μαλακής ή σκληρής ξυλείας, αδιαβροχοποιεί και προστατεύει σε βάθος το ξύλο δίνοντας του χρώμα. Βελτιώνει την αντιολισθηρότητα και δημιουργεί επιφανειακή μεμβράνη, παρέχοντας προστασία από λεκέδες.  

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος, ώστε να είστε απόλυτα βέβαιοι για το αποτέλεσμα αλλά και την τεχνική εφαρμογής που πρέπει να ακολουθήσετε. 

Τώρα που ο καιρός ανοίγει σιγά-σιγά είναι η ιδανική στιγμή να προστατέψετε την καινούρια σας ξυλεία ή να ξαναδώσετε στα ξύλα σας την εμφάνιση αλλά και τη μακροζωία που τους αξίζει. Εμπιστευτείτε, λοιπόν, τους ειδικούς της Πελέτικο και ανανεώστε άμεσα και σε βάθος τις ξύλινες επενδύσεις του σπιτιού ή του έργου σας! 

Η σειρά προϊόντων της Ronseal® εισάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο από την SHERWIN-WILLIAMS® Diversified Brands Limited, Thorncliffe Park, Chapeltown, Sheffield και διανέμεται στην Κύπρο από την ΠΕΛΕΤΙΚΟ ΛΤΔ.

Any queries or feedback about our products?

TALK TO US

19 Kampou, 2030 Strovolos, Cyprus

357-22482265

357-22481757

Message us on Facebook