English

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από μας, όταν φρεσκάρουμε το χρώμα του σπιτιού μας ή κάνουμε κάποιου είδους ανακαίνιση, αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στον συνδυασμό των χρωμάτων για το εσωτερικό του σπιτιού. Αυτό στο οποίο, δυστυχώς, δεν αφιερώνουμε και πολύ σκέψη, είναι ο συνδυασμός χρωμάτων για το εξωτερικό του σπιτιού μας, καθώς συνήθως επιλέγουμε μία και μόνο απόχρωση.

Η σύγχρονη διακόσμηση, όμως, έχει στρέψει την προσοχή της και στο εξωτερικό του σπιτιού, όπου, μέσα από τους διάφορους χρωματικούς τόνους, αναδεικνύεται η προσωπικότητά μας και ο τρόπος έκφρασής μας.

Θέλετε μερικές ιδέες; Παρακάτω θα βρείτε υπέροχους συνδυασμούς βασικών χρωματικών τόνων, ειδικά επιλεγμένους για το εξωτερικό της οικίας ή του εξοχικού σας.

 

Tόνοι Μπλε & Γαλάζιου                                                            

galazio inner

Το μπλε και το γαλάζιο, εμπνευσμένα από τη Μεσόγειο, αρμόζουν τόσο σε μοντέρνες όσο και πιο παραδοσιακές κατοικίες, αποπνέοντας ηρεμία και εμπνέοντας χαλάρωση στον παρατηρητή. Ταιριάζουν πολύ σε αστικό περιβάλλον καθώς και σε εξοχικά που περιβάλλονται από τη φύση. Προτείνουμε τις αποχρώσεις SW 6520 Honest Blue, SW 6519 Hinting Blue και SW 6518 Ski Slope από τη Sherwin-Williams®.

 

Μπεζ & Λαδί

ladi inner

Το μπεζ και το λαδί, όπως και γενικά οι γήινες αποχρώσεις, αποτελούν πολύ συνηθισμένη, διαχρονικά κομψή επιλογή, που μπορεί να γίνει όμως πολύ πιο εντυπωσιακή όταν συνδυάζεται με διάφορους χρωματικούς τόνους στο ίδιο εύρος χρωμάτων. Ιδιαίτερα το λαδί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει κατασκευαστικές αδυναμίες και να τονίσει πιο ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Προτείνουμε τις αποχρώσεις SW 6163 Grassland, SW 6162 Ancient Marble και SW 6161 Nonchalant White από τη Sherwin-Williams®.

 

Σταχτί & Άσπρο  

gkrizo inner

Το σταχτί, και γενικότερα οι τόνοι του γκρι, ανήκουν στη λεγόμενη «ψυχρή» χρωματική παλέτα, και δένουν τέλεια σε κατοικίες με μοντέρνο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, προβάλλοντας μοναδικό κύρος και σοβαρότητα. Προτείνουμε τις αποχρώσεις SW 6002 Essential Gray, SW6000 Snowfall   και SW 7005 Pure White από τη Sherwin-Williams®.

 

Κρεμ αποχρώσεις  

krem inner

Το κρεμ είναι εξαιρετική επιλογή για εξοχικά, αφήνοντας μια αίσθηση φυσικής αγνότητας, καθαρότητας και αθωότητας, ενώ παράλληλα αποπνέει κι ένα γλυκό νεανισμό. Όταν συνδυάζεται με τόνους του λευκού, το αποτέλεσμα είναι φωτεινό και αναζωογονητικό στο μάτι. Προτείνουμε τις αποχρώσεις SW 7572 Lotus Pod, SW 7571 Casa Blanca και Superwhite Sherwin-Williams®.

 

Έντονοι Χρωματικοί τόνοι

polixrwma inner

Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε και πιο τολμηρές, χρωματικές αποχρώσεις, όπως αυτή του ροζ, του κίτρινου και του πορτοκαλί, που θυμίζουν παλιότερες εποχές, και την ξεγνοιασιά που τις χαρακτήριζε. Θεωρούνται ιδανικές αποχρώσεις αν θέλετε να στρέψετε την προσοχή του παρατηρητή σε συγκεκριμένα σημεία. Ταυτόχρονα αποπνέουν θετική διάθεση και ζωντάνια. Προτείνουμε τις αποχρώσεις SW 6904 Gusto Gold, SW 6561 Teaberry και SW 6351 Sweet Orange από τη Sherwin-Williams®.

Η ποιότητα των χρωμάτων που θα επιλέξετε, ιδιαίτερα στις εξωτερικές επιφάνειες των τοίχων, είναι το ίδιο σημαντική με την αισθητική τους, καθώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις παραξενιές του καιρού, τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και την υγρασία.

Βεβαιωθείτε, λοιπόν, πως τα χρώματα που θα επιλέξετε θα έχουν εξαιρετική ελαστικότητα, ανθεκτικά στο χρόνο και στις έντονες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, θα αποτρέπουν την εμφάνιση μούχλας, θα «αναπνέουν» κ.α. Συνδυάζοντας αυτές τις ιδιότητες, προτείνουμε την ελαστομερή ακρυλική βαφή LOXON® και Α-100® από την Sherwin-Williams®.  

 

Μήπως θέλετε να τολμήσετε μια χρωματική αλλαγή στο εξωτερικό του σπιτιού σας, αλλά δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα; Εξερευνήστε τη μεγαλύτερη γκάμα χρωματικών επιλογών στον ιστότοπο της ΠΕΛΕΤΙΚΟ! Δείτε τα χρωματολόγιά μας εδώ και ζητήστε συμβουλές από την έμπειρη ομάδα μας.

 

 *Τα προϊόντα SHERWIN-WILLIAMS® παράγονται στην Κύπρο από την ΠΕΛΕΤΙΚΟ ΛΤΔ, κατόπιν αδείας από την SHERWIN-WILLIAMS® Αμερικής, Κλήβελαντ, Οχάιο, Ηνωμένες Πολιτείες, κάτοχο των εγγεγραμμένων εμπορικών σημάτων.

Any queries or feedback about our products?

TALK TO US

19 Kampou, 2030 Strovolos, Cyprus

357-22482265

357-22481757

Message us on Facebook