English

Η χρωματική παλέτα με το μεσογειακό ταπεραμέντο.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας με οδηγό τη γεωγραφία των χρωμάτων, αφήνουμε την μυστηριακή Ινδία, για να επισκεφτούμε την υπέροχη Ιταλία.

Το πασίγνωστο ταπεραμέντο των Ιταλών, συνώνυμο με την χαρά της ζωής, αποτυπώνεται πρώτα απ’ όλα στα χρώματα που κυριαρχούν σ’ αυτή την κατεξοχήν μεσογειακή χώρα.

Όσες φορές κι αν ταξιδέψεις στην Ιταλία, θα ανακαλύπτεις συνεχώς και κάτι καινούριο. Οι πολιτιστικοί θησαυροί, η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η μουσική, το φαγητό, η μόδα, όλα συναντώνται εδώ. Πατρίδα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και κέντρο της Αναγέννησης και της Δυτικής κουλτούρας, η Ιταλία θεωρείται από πολλούς η χώρα που έβγαλε τον κόσμο από το σκοτάδι. 

Σιένα

Ανάμεσα στους θησαυρούς της είναι και η Σιένα στην Τοσκάνη. Μία πόλη μουσείο με ιστορικό παρελθόν, ένδοξο παρόν και σίγουρο μέλλον. Το πολύτιμο κόσμημα της Τοσκάνης με τα γοτθικά κτίρια και τις πελώριες ξύλινες πόρτες, έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η Αναγεννησιακή ομορφιά της αντικατοπτρίζεται στα περίφημα μεσαιωνικά αρχιτεκτονικά κτίρια της. 

Στα σπίτια της Τοσκάνης, οι εξωτερικοί τοίχοι δεν βάφονταν λευκοί ή γκρι. Έχουν ζεστά, γήινα χρώματα. Η τερακότα είναι μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στη ιταλική διακόσμηση της Φλωρεντίας. Οι Ιταλοί δεν φοβούνται το έντονο χρώμα και η τερακότα θεωρείται μέρος αυτής της παράδοσης. 

Η ζεστασιά της περιοχής με τις αιωνόβιες ελιές σε συνδυασμό με τη δροσιά της θάλασσας, προσφέρουν μια υπέροχα ισορροπημένη παλέτα χρωμάτων: Ζεστό κόκκινο, πράσινο της ελιάς, βαθύ καφέ και φυσικά τερακότα. 


Italy Article Images Peletico2206 ArticleImages 4new


Cinque Terre

Η Cinque Terre, είναι η ιστορία της συνεχούς αναζήτησης ισορροπίας μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης. Πέντε χωριά σκαρφαλωμένα σε απότομους και δύσκολους βράχους. Εδώ οι άνθρωποι για εκατοντάδες χρόνια δουλεύουν σκληρά για να μετατρέψουν κάθε μικρό κομμάτι γης πάνω από τη θάλασσα, σε φιλόξενο σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό και οι τυχεροί επισκέπτες που αντικρίζουν την Cinque Terre από τη θάλασσα, θα θυμούνται για πάντα αυτή τη γιορτή των χρωμάτων

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, οι ψαράδες έβαφαν τα σπίτια τους με έντονα και διαφορετικά ο κάθε ένας χρώματα, για να τα ξεχωρίζουν από μακριά την ώρα που γύριζαν, αξημέρωτα σχεδόν, από το ψάρεμα. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η Cinque Terre με τις παστελ ροζ, κίτρινες, πορτοκαλί και φούξια αποχρώσεις είναι η ίσως η ομορφότερη χρωματική παλέτα της Ιταλίας.

Italy Article Images Peletico2206 ArticleImages 1new


Βενετία

Η Βενετία είναι για πολλούς η πιο συγκλονιστική πόλη στην Ιταλία. Πολύ μεγάλη ναυτική δύναμη κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, ορμητήριο για τις Σταυροφορίες, καθώς και πολύ σημαντικό κέντρο εμπορίου και τέχνης από τον 13ο μέχρι τα τέλη του 17ου αιώνα.  

Είναι μια εξωπραγματική πόλη, κτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά που ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες και κανάλια. Κάποτε ήταν μία πανίσχυρη εμπορική και ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, αλλά σήμερα έχει αποκτήσει διαφορετικό χαρακτήρα. Τα παλάτσι της έχουν γίνει καταστήματα, ξενοδοχεία και διαμερίσματα, οι αποθήκες της έχουν μετατραπεί σε μουσεία και οι μονές της σε κέντρα αποκατάστασης έργων τέχνης. Ωστόσο, λίγα οικοδομήματα έχουν αλλάξει τα τελευταία 200 χρόνια. 

Η χρωματική παλέτα της Βενετίας μένει σχεδόν αναλλοίωτη στο χρόνο και κινείται ανάμεσα στις αποχρώσεις του καφέ, τερακότα και ώχρας με έντονες αντιθέσεις όπως του μπλε, πράσινου και του κόκκινου.

 

Italy Article Images Peletico2206 ArticleImages 3new


Τρατορίες 

Είμαστε όμως στην Ιταλία! Δεν μπορούμε να παραλείψουμε την ιταλική κουζίνα και τα χρώματα της. Το φαγητό σε μια παραδοσιακή ιταλική τρατορία, είναι μια πανδαισία ζεστών και αγαπημένων αποχρώσεων. Φρέσκα, γνήσια και απλά υλικά, που μυρίζουν μεσόγειο. Το ζωηρό κόκκινο της ώριμης ντομάτας, το βαθύ πράσινο του βασιλικού, το μωβ της μελιτζάνας και το κατάλευκο της μοτσαρέλλας, δένουν αρμονικά μεταξύ τους εδώ και αιώνες, προσφέροντας μας μια μοναδική γευστική και οπτική εμπειρία.

Italy Article Images Peletico2206 ArticleImages 2new


Τολμήστε να μεταφέρετε στο δικό σας χώρο, την αρμονία των χρωμάτων της Ιταλίας. Δημιουργήστε. Be a Creator

Ανεβάστε τη φωτογραφία που σας αρέσει στην εφαρμογή μας ColorSnap® της Sherwin-Williams® και ανακαλύψτε τους κωδικούς των αποχρώσεων εδώ. Ή πολύ απλά, δέστε τους κωδικούς που αναφέρονται στο άρθρο μας και αναζητήστε τους στους αντιπροσώπους της Sherwin-Williams®

*Τα προϊόντα SHERWIN-WILLIAMS® παράγονται στην Κύπρο από τηνΠΕΛΕΤΙΚΟ ΛΤΔ, κατόπιν αδείας από την SHERWIN-WILLIAMS® Αμερικής, Κλήβελαντ, Οχάιο, Ηνωμένες Πολιτείες, κάτοχο των εγγεγραμμένων εμπορικών σημάτων.  

Any queries or feedback about our products?

TALK TO US

19 Kampou, 2030 Strovolos, Cyprus

357-22482265

357-22481757

Message us on Facebook