Ποια είναι η σχέση σας με το χωριό και τα προϊόντα του;

Για εμένα προσωπικά, το χωριό μου είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, αφού εκεί περνούσα τις διακοπές μου όταν έκλεινε το δημοτικό. Έτσι, όλα του τα προϊόντα και οι γεύσεις, μου ξυπνούν τις παιδικές μου αναμνήσεις.

01 Kritou Terra Basket Photo2 WEB 2

Ποια εικόνα, γεύση ή μυρωδιά αγαπάτε από την Κύπρο;

Και στις τρεις αυτές κατηγορίες, η απάντησή μου είναι το ροδόνερο. Λατρεύω τη μυρωδιά του, αφού για κάποιο λόγο μου θυμίζει καλοκαίρι. Επίσης, έχει μοναδική γεύση, την οποία χρησιμοποιώ ανελλιπώς στο μαχαλεπί. Όσο αφορά την εικόνα που μου δημιουργεί, είναι αυτή της γιαγιάς μου τα πρωινά, όταν πήγαινε στον καθρέφτη για να φτιάξει τα μαλλιά της και να βάλει ροδόνερο στο πρόσωπό της.

02 Kritou Terra Basket WEB 2

Πώς και πότε γεννήθηκε η αρχική ιδέα για το Kritou Basket;

To Kritou Basket περιτριγύριζε το μυαλό μου αρκετά χρόνια. Όμως, δεν ήξερα ούτε πώς να το υλοποιήσω, ούτε με ποιο τρόπο θα έφτανε το προϊόν μου στον κόσμο. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έβαλα μία παύση στη σκέψη αυτή, ωστόσο τον περασμένο Ιανουάριο βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ ξανά με την ιδέα μου. Κάπου πρόσεξα κάποια παραδοσιακά καλάθια και ολοκληρώθηκε στο μυαλό μου η ιδέα του Kritou Basket. 

03 Kritou Terra Basket WEB 2

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται να διαθέτει κάποιος για να μπορέσει να ξεκινήσει να υλοποιεί μια δική του επιχειρηματική ή δημιουργική ιδέα; Ταλέντο; Όρεξη για δουλειά; Αυτοπεποίθηση;

Σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις όταν θέλεις να ξεκινήσεις μια καινούργια επιχείρηση, ή να υλοποιήσεις μία σκέψη που έχεις στο μυαλό σου, είναι το κεφάλαιο. Όταν το διευθετήσεις αυτό, έρχεσαι αντιμέτωπος με τον φόβο της αποτυχίας, την αντιμετώπιση του κόσμου, τα σχόλιά του. Αυτά που σίγουρα χρειάζεσαι είναι μια καλή ιδέα (αλλά τελικά τι είναι μια καλή ιδέα;) και μπόλικος χρόνος, αφού ειδικά στην αρχή δεν πρέπει να μετράς τις εργατοώρες που αφιερώνεις σε αυτή τη δουλειά. Τέλος, ίσως το σημαντικότερο από όλα, είναι η αγάπη που θέλεις να δώσεις. Και πιστέψτε με αυτό μετράει πολύ περισσότερο. 

04 Kritou Terra Basket WEB 2

Πώς θα θέλατε να εξελιχθεί το Kritou Basket στο μέλλον;

Ιδανικά, στην τελική του μορφή του Kritou Basket θα περιλαμβάνει μία μεγάλη έκταση γης, η οποία θα χωρίζεται σε αρκετά τεμάχια. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να ενοικιάζει ένα τεμάχιο, έτσι ώστε να φυτέψει τους εποχιακούς σπόρους των προϊόντων του. Το Kritou Basket θα είναι υπεύθυνο για την καλλιέργεια και τη σωστή παραγωγή των προϊόντων, τα οποία όταν θα είναι έτοιμα θα κόβονται και θα στέλνονται στον κάτοχό τους. Επίσης, ο κάτοχος του τεμαχίου θα μπορεί και αυτός να ελέγχει την καλλιέργειά του, μέσα από ένα smart σύστημα. Σίγουρα αυτό είναι ένα μεγάλο όνειρο, αλλά όχι απατηλό.

05 Kritou Terra Basket WEB 2

 

Κάμπου 19, 2030 Στρόβολος, Κύπρος

357-22482265

357-22481757

Message us on Facebook