O Όμιλος εταιρειών ΠΕΛΕΤΙΚΟ δηλώνει το «παρών» του μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν την βιωσιμότητα των φυσικών πόρων και την κλιματική αλλαγή.

Με μια πολυετή παρουσία στα περιβαλλοντικά δρώμενα, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, ο Όμιλος εταιρειών ΠΕΛΕΤΙΚΟ δηλώνει το δυναμικό «παρών» του μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις που αφορούν την βιωσιμότητα των φυσικών πόρων και την κλιματική αλλαγή. Με δυνατές συμμαχίες και αξιόλογες πρωτοβουλίες τάσσεται επικεφαλής συντονισμένων ενεργειών που έχουν ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω πρωτοποριακών δομικών λύσεων που περιορίζουν σημαντικά το ενεργοβόρο αποτύπωμα του κατασκευαστικού κλάδου αλλά και της καθημερινής ενεργειακής συμπεριφοράς των κτισμάτων.
Ήδη από το 2006 ο Όμιλος ξεκίνησε μια εποικοδομητική συνεργασία με την Green-Dot Cyprus, η οποία πρωταγωνιστεί στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Σε μια εποχή όπου τα απόβλητα αυξάνονται γεμίζοντας ασφυκτικά τους χώρους αποβλήτων, τα στατιστικά της Green-Dot είναι ενθαρρυντικά, δείχνοντας πως όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις αλλά και οι απλοί πολίτες συνειδητοποιούν πως πρέπει να δράσουν άμεσα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ισορροπίας των οικοσυστημάτων του πλανήτη μας. Συγκεκριμένα, για την δεκαετεία 2007 έως 2016 ανακυκλώθηκαν περί τους 400.000 τόνους απορριμμάτων, αριθμός που αντιστοιχεί στο μέγεθος 390 πισίνων ολυμπιακών διαστάσεων!

Στην προσπάθεια να μη μείνει παρατηρητής αλλά να ακολουθήσει ένα δραστικό πλάνο προσαρμογής της λειτουργίας του στα νέα δεδομένα, ο Όμιλος εταιρειών ΠΕΛΕΤΙΚΟ, ακολούθησε τα τελευταία χρόνια ένα συνεπές πρόγραμμα βιοκλιματικής συμπεριφοράς τόσο ως προς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, όσο και ως προς τις επιδιωκόμενες συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς περιβαλλοντικής διαχείρισης και επαγρύπνησης.

001 1
Ακολουθούν μερικά σημαντικά χρονικά ορόσημα αυτής της μακρόχρονης πράσινης πολιτικής:

2010: Υδατοδιαλυτά Προϊόντα

002 1
Το 2010 η ΠΕΛΕΤΙΚΟ ΛΤΔ γίνεται η πρώτη βιομηχανία χρωμάτων στην Κύπρο που μετατρέπει το 90% της παραγωγής χρωμάτων, βερνικοχρωμάτων, βερνικιών, ασταριών κ.ά. από προϊόντα διαλυτά με Νέφτι ή Θίννερ σε υδατοδιαλυτά, μειώνοντας δραστικά έτσι το οικολογικό αποτύπωμα τους στο περιβάλλον. Φιλικά στον χρήστη, χωρίς την έντονη και ενοχλητική οσμή των διαλυτών, με άριστη εφαρμογή σε όλες τις επιφάνειες (εσωτερικές και εξωτερικές), γρήγορο στέγνωμα και μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες, τα προϊόντα της Πελέτικο ηγούνται πλέον στο χώρο των χρωμάτων και των βερνικιών.

2014: Οικολογικές Βαφές Sens® Eco PREMIUM και Sens® Eco TRADE.

003 820x400px 1
Το 2014 σηματοδοτεί τη σημαντική πιστοποίηση της ΠΕΛΕΤΙΚΟ ΛΤΔ με το Ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα EU Ecolabel (ΕUEB) από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για τη σειρά των προϊόντων της Sens® Eco Premium/Sens® Eco Trade. Αξιοσημείωτο είναι πως η διάκριση αυτή απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε Κυπριακή βιομηχανία χρωμάτων, για μια σειρά οικολογικών προϊόντων που συνδυάζει τόσο ποιοτικές όσο και οικολογικές πρώτες ύλες.

2019: Οικολογικό Σύστημα Θερμοπρόσοψης, Weber.therm A100 AquaBalance®.

004

Ο Ομιλος Πελέτικο παρουσιάζει στην αγορά το οικολογικό, πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης weber.therm A100 AquaBalance®, με ελάχιστη αναμενόμενη ζωή 25 ετών και την καινοτόμο πρωτοποριακή τεχνολογία AquaBalance®. Με φυσικά και όχι χημικά συστατικά, η τεχνολογία Aquabalance διαχειρίζεται την υγρασία της επιφάνειας, εξασφαλίζοντας γρήγορο στέγνωμα της, και προστασία από μύκητες και μούχλα. Λόγω της φιλικότητας του συστήματος προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχει πιστοποιηθεί με την πλέον αυστηρή οικολογική σφραγίδα της Γερμανίας, Blue Angel.

2020: Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου, EMAS και Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 14001:2015.

005
Και οι τρεις εταιρείες της ΠΕΛΕΤΙΚΟ πιστοποιούνται  πρώτες στο είδος τους, με το Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου, EMAS, όπως επίσης και το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 14001:2015 ως απόδειξη της έμπρακτης κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που διακρίνει τη φιλοσοφία του Ομίλου. Το Σύστημα EMAS είναι ένα σημαντικό και πλέον ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιβαλλοντικών πόρων που βάζει στην πρώτη γραμμή τη συνεχή περιβαλλοντική βελτίωση, αλλά και τη δημόσια πληροφόρηση για τα περιβαλλοντικά θέματα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας. 

Σημαντικό έγγραφο στο σύστημα EMAS αποτελεί η περιβαλλοντική πολιτική του Ομίλου. Αυτή διαμορφώνεται με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των ενεργειακών πόρων. Με το σκεπτικό πως οι ανθρώπινες παρεμβάσεις επιφέρουν αλλαγές και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά της βιοποικιλότητας και τα αποθέματα των φυσικών πόρων, ο Όμιλος διαμορφώνει τη δράση του σύμφωνα με το μικρότερο δυνατό αρνητικό αντίκτυπο των ενεργειών του στη σύγχρονη χρονική περίοδο αλλά και στις επόμενες γενιές. Αδιαπραγμάτευτες αρχές αποτελούν η εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στο σύνολο των δραστηριοτήτων των εταιρειών, ο ανοιχτός διάλογος με τους εργαζομένους αλλά και όλους τους αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς, παρεμβάσεις, και η συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα που ευαισθητοποιούν, παρακινούν και ενημερώνουν, αλλά και η υιοθέτηση απόλυτα φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών σε κάθε τομέα δραστηριοποίησης, παραγωγής και προώθησης των προϊόντων του Ομίλου. 

2021: Πράσινη Ηλεκτρική Ενέργεια

iStock 177878604
Το 2021 η Πελέτικο υποδέχεται την πράσινη ενέργεια με την υπογραφή συμφωνίας με εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που αξιοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι βιώσιμες αυτές πρακτικές αναδεικνύουν την ωφελιμότητα της ανακύκλωσης, της πυρόλυσης και της διαχείρισης αποβλήτων με στόχο την εξοικονόμηση οικονομικών αλλά και πολύτιμων φυσικών πόρων.

Στον αγώνα να προστατέψουμε το περιβάλλον, που αποτελεί τη φυσική ασπίδα μας, στεκόμαστε όλοι ατομικά αλλά και συλλογικά υπεύθυνοι. Οι βιομηχανίες είναι από τις πρώτες που πρέπει να δείξουν το δρόμο προς την περιβαλλοντική ευθύνη. Και ο Όμιλος εταιρειών ΠΕΛΕΤΙΚΟ ενστερνίζεται πλήρως το όραμα προς έναν πραγματικά πράσινο και βιώσιμο πλανήτη, θέτοντας σε κίνηση ουσιαστικές ενέργειες που υπηρετούν πιστά αυτή τη φιλοσοφία. 

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενώς για την περιβαλλοντική μας πολιτική.

Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια για τα προϊόντα μας;

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κάμπου 19, 2030 Στρόβολος, Κύπρος

357-22482265

357-22481757

Message us on Facebook