Ανεξάρτητα από το πόσο καλοί μαθητές υπήρξαμε εμείς στα σχολικά μας χρόνια, ως γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να τα καταφέρνουν καλά στα διαβάσματά τους, έτσι δεν είναι;  

Αλήθεια, γνωρίζατε ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι οργανωμένο και διαμορφωμένο το δωμάτιό τους μπορεί να ενθαρρύνει ή να δυσκολεύει τη μάθηση και την αντίληψή τους; Ειδικά το χρώμα των τοίχων και της διακόσμησης, το οποίο και κυριαρχεί στο οπτικό του πεδίο, έχει μεγάλη σημασία για την ποιότητα και τη διάρκεια της μελέτης του.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε ορισμένα χρώματα που ευνοούν τη μάθηση, ενθαρρύνοντας τη συγκέντρωση και προάγοντας την αντίληψη και τη δημιουργική σκέψη.

 

  1. Pure White SW7005

34

Ξεκινούμε με το λευκό. Φωτεινό κι απέριττο, το λευκό εκτός από διαχρονικό και πανεύκολο σε κάθε λογής συνδυασμούς, είναι από τα χρώματα που βοηθούν το παιδί να παραμένει ευδιάθετο, αισιόδοξο και ενεργητικό – συνεπώς αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τον προσωπικό του χώρο.

 

  1. Lavendar Wisp SW7138

lavendar wisp sw7138

Περνάμε σε μια αρκετά κοντινή απόχρωση, το Lavendar Wisp. Αποπνέοντας την ίδια χαρωπή διάθεση και γαλήνη με το κλασικό λευκό, είναι λιγότερο φωτεινό και, συνεπώς, καταλληλότερο για μαθητές με ανοιχτόχρωμα μάτια που κουράζονται εύκολα στην αντανάκλαση του ηλιακού φωτός. Θα συνδυαστεί πανεύκολα με τα έπιπλα του δωματίου και τα λοιπά αξεσουάρ του δωματίου του, καθώς και με οποιοδήποτε άλλο χρώμα επιλέξετε να διανθίσετε το δωμάτιο. 

 

  1. Vast Blue SW6506

vast blue sw6506

Το μπλε και το γαλάζιο θεωρούνται από πολλούς ερευνητές ως ιδανικές αποχρώσεις, για διανοητική εργασία, καθώς προάγει την παραγωγικότητα, ιδιαίτερα όταν ο εγκέφαλος αντιμετωπίζει πολύ απαιτητικές προκλήσεις, που απαιτούν βαθιά σκέψη και έντονη συγκέντρωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, το μπλε και το γαλάζιο έχει χαλαρωτική επίδραση στο νευρικό σύστημα, ειδικά όταν συνδυάζεται κατάλληλα με αντίστοιχα χρώματα.

 

  1. Osage Orange SW6890

osage orange sw6890

Το πορτοκαλί είναι ένα από τα πιο ζεστά και φιλόξενα χρώματα, κι όταν στολίζει το δωμάτιο ενός έφηβου, τον κάνει να αισθάνεται αμέσως άνετα.

Πράγματι, έρευνες έχουν αποδείξει πως το πορτοκαλί είναι χρώμα που ανεβάζει τη διάθεση, καταπολεμά το αίσθημα θλίψης ή μελαγχολίας, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη λειτουργία των νευρώνων στον εγκέφαλο. Ορισμένοι μελετητές μάλιστα έχουν υποστηρίξει πως χώροι πλούσιοι σε πορτοκαλί συμβάλλουν στην αυξημένη τροφοδότηση του εγκεφάλου με οξυγόνο, γεγονός που βελτιώνει την αντιληπτική ικανότητα και τη μνήμη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δίχως να προκαλεί αίσθημα διανοητικής κόπωσης.

 

  1. Lark Green SW6745

lark green sw6745

Το πράσινο είναι το χρώμα που συσχετίστηκε νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο με τη μάθηση και την αντιληπτική ικανότητα. Εξάλλου, δεν χρειάζονται έρευνες για να το καταλάβουμε αυτό! Μια απλή ματιά σε ένα καταπράσινο τοπίο, ένα δάσος ή ένα λιβάδι είναι αρκετή για να νιώσουμε τη χαλαρωτική του επίδραση και την ηρεμία που αποπνέει.

Το πράσινο αποδεδειγμένα βελτιώνει τη διανοητική απόδοση και τη συγκέντρωση, καθώς αποτελεί ένα από τα πλέον ξεκούραστα χρώματα για το μάτι. Αυτό σημαίνει πως ο μαθητής, σε ένα δωμάτιο όπου το πράσινο κυριαρχεί, θα μπορεί να μελετά και να διαβάζει περισσότερη ώρα δίχως να κουράζεται.

 

Αλήθεια, ποιο χρώμα κυριαρχεί στο δωμάτιο του δικού σας παιδιού;

Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη των χρωμάτων και δημιουργήστε ένα περιβάλλον που θα εμπνέει τα παιδιά σας και θα τα βοηθήσει να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στη νέα σχολική χρονιά!

Επιλέξτε την κατάλληλη απόχρωση για την αναβάθμιση του χώρου σας χρησιμοποιώντας το ColorSnap® Visualizer από την SHERWIN-WILLIAMS®. Δείτε επίσης τα χρωματολόγια μας.

*Τα προϊόντα SHERWIN-WILLIAMS® παράγονται στην Κύπρο από την ΠΕΛΕΤΙΚΟ ΛΤΔ, κατόπιν αδείας από την SHERWIN-WILLIAMS® Αμερικής, Κλήβελαντ, Οχάιο, Ηνωμένες Πολιτείες, κάτοχο των εγγεγραμμένων εμπορικών σημάτων.

Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια για τα προϊόντα μας;

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κάμπου 19, 2030 Στρόβολος, Κύπρος

357-22482265

357-22481757

Message us on Facebook