Σεπτέμβρης, είναι η αρχή μίας νέας σχολικής χρονιάς. Προφανώς, αναλόγως το παιδί (ή τον φοιτητή), τα αισθήματα ποικίλουν: από γλυκιά αγωνία και ενθουσιασμό, έως φόβο και άγχος.

Πόσο σημαντικό είναι, λοιπόν, καθώς το παιδί θα γυρνά σπίτι μετά από αυτή την έκρηξη ανάμεικτων ερεθισμάτων, να βρίσκει έναν χώρο που θα το ξεκουράζει και θα το εμπνέει! Το διάβασμα και η μελέτη θα είναι πολύ πιο ευχάριστα, η απόδοσή του πιο σταθερή και η παραγωγικότητά του θα ενισχυθεί σημαντικά.

Ο καλύτερος τρόπος να πετύχετε αυτό το συνδυαστικό αποτέλεσμα, είναι να επιλέξετε σοφά το χρώμα που θα κυριαρχεί στο γραφείο-δωμάτιο του παιδιού σας. Ένα φρεσκάρισμα στο χώρο θα τον κάνει να μοιάζει καινούργιος και θα αναζωογονήσει τη διάθεση όλων, τόσο του παιδιού, όσο και τη δική σας.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε ποια χρώματα είναι τα πλέον κατάλληλα για χώρους μελέτης, γνωστά για την ευεργετική τους επίδραση στη διανοητική αντίληψη, τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

 

SW 6631 Naive Peach

PeleticoBlog1809 6631

Η μαγεία του πορτοκαλί και των αποχρώσεών του είναι το ότι συνδυάζει τη σπιρτάδα και την ενεργητικότητα του κόκκινου φάσματος, με τη γαλήνη και την καταπραϋντική επίδραση του λευκού.

Αποτέλεσμα; Ένα υπέροχο, ζεστό χρώμα, αρκετά φωτεινό για να ανεβάζει τη διάθεση αλλά όχι τόσο ώστε να κουράζει βλέμμα και διάνοια. Το συγκεκριμένο χρώμα έχει αποδεδειγμένα εξαιρετική επίδραση σε μικρά παιδιά, τόσο από άποψη ψυχολογίας, όσο και διανοητικής συγκέντρωσης.

 

SW 6764 Swimming

PeleticoBlog1809 6764

Ένας έξυπνος τρόπος να κάνουμε τη μελέτη και το διάβασμα πιο ευχάριστο, είναι να το συνδυάσουμε με ένα χρώμα που θυμίζει στο παιδί ή τον σπουδαστή μια πιο ευχάριστη, αγαπημένη του δραστηριότητα.

Αν το παιδί σας λατρεύει το καλοκαίρι, τη θάλασσα και το κολύμπι, τότε αυτή η γλυκιά απόχρωση του θαλασσί είναι ό,τι πρέπει για να τον ταξιδεύει και να τον γαληνεύει κατά τη διάρκεια της μελέτης του – με παραγωγικό τρόπο!

 

SW 0053 Porcelain

PeleticoBlog1809 0053

Το καφέ είναι ένα χρώμα που αποπνέει σοβαρότητα, σταθερότητα και αξιοπιστία. Αν ο μικρός σας άγγελος είναι τέτοιας ιδιοσυγκρασίας, ή θέλετε να τον βοηθήσετε να καλλιεργήσει τέτοιες ιδιότητες, τότε αυτή η απαλή, γήινη απόχρωση είναι ιδανική!

Νεανικό και ξεκούραστο, θα δέσει πολύ εύκολα με έπιπλα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου, δίχως να αποσπά ακατάλληλα την προσοχή και τη διανοητική συγκέντρωση του παιδιού από τα διαβάσματά του.

 

SW 6554 Lite Lavender

PeleticoBlog1809 6554

Άλλη μια μαγευτική απόχρωση, για δημιουργικούς χαρακτήρες που λατρεύουν το μυστήριο και τις βαθυστόχαστες σκέψεις!

Ζεστό μα και επιβλητικό, το μοβ ταιριάζει περισσότερο σε αυτούς που τους αρέσει εξαρχής το διάβασμα, αλλά χρειάζονται έναν χώρο που θα τους βοηθά να διατηρούν την προσοχή τους επικεντρωμένη για περισσότερη ώρα στο αντικείμενο της μελέτης τους.

 

SW 6735 Minted

PeleticoBlog1809 6735

Αν υπάρχει ένα χρώμα που αποδεδειγμένα αφυπνίζει τη διάνοια και ευνοεί τη μάθηση δίχως να κουράζει, αυτό είναι το πράσινο, σε οποιαδήποτε απόχρωσή του.

Η απόχρωση που σας προτείνουμε εδώ, ενέχει όλα τα πλεονεκτήματα του πράσινου, φλερτάροντας με την ηρεμία του μπλε και τη γλυκύτητα του θαλασσί. Διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και την αντιληπτική ικανότητα, ενώ παράλληλα δεν εξουθενώνει τα μάτια, ούτε αποσπά την προσοχή.

Τι καλύτερο για έναν μαθητή που φέτος έχει στόχο να διαπρέψει;

 

Τι θα λέγατε, λοιπόν, για μια μικρή ανανέωση στο «ναό» της μελέτης στο σπίτι σας; Μπορείτε, μάλιστα, να βάλετε και τον άμεσα ενδιαφερόμενο στην όλη διαδικασία, αναζωογονώντας έτσι τη διάθεσή του ακόμη περισσότερο!

Μπείτε τώρα στον επίσημο ιστότοπό της Peletico και βρείτε μαζί την απόχρωση που σας ταιριάζει καλύτερα!

 

*Τα προϊόντα SHERWIN-WILLIAMS® παράγονται στην Κύπρο από την ΠΕΛΕΤΙΚΟ ΛΤΔ, κατόπιν αδείας από την SHERWIN-WILLIAMS® Αμερικής, Κλήβελαντ, Οχάιο, Ηνωμένες Πολιτείες, κάτοχο των εγγεγραμμένων εμπορικών σημάτων.

Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια για τα προϊόντα μας;

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κάμπου 19, 2030 Στρόβολος, Κύπρος

357-22482265

357-22481757