Το χρώμα παίζει σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μας από όσο κατανοούμε – στη διάθεση και την ενεργητικότητά μας, την ψυχολογία μας, ακόμη και την υγεία μας.

inner

Σε κάτι τόσο σημαντικό, λοιπόν, δεν χωρούν προχειρότητες και λάθη! Είπαμε, λοιπόν, να βάλουμε κάτω την τεχνογνωσία και την πολύχρονη πείρα μας και να συγκεντρώσουμε ορισμένα λάθη που συχνά βλέπουμε να γίνονται.

1. Ξεχνάμε τη Διακόσμηση

 Λάθος: 

Lathos 2

 Πολλοί ξεκινούν την ανανέωση ενός χώρου επιλέγοντας χρώμα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τη διακόσμηση του χώρου. Αν θέλετε να κρατήσετε, έστω σε γενικές γραμμές, τα ίδια έπιπλα, κουρτίνα, πίνακες κτλ. στο χώρο, θα πρέπει να τα λάβετε οπωσδήποτε υπόψη κατά την επιλογή των χρωμάτων! Aν πάλι έχετε σκοπό να κινηθείτε σε διαφορετική διακόσμηση, φροντίστε να υπάρχει συνοχή μεταξύ της και του χρώματος των τοίχων σας.

Σωστό: 

Swsth

2. Υποτασσόμαστε στο Κλασικό

Λάθος:

Lathos

Πολλοί, παρότι λατρεύουν τα ζωηρά και έντονα χρώματα, ακολουθούν κλασικές επιλογές. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με κάτι μη-συμβατικό, απλά κάντε το προσεκτικά και πάντοτε σε συνδυασμό με πιο ουδέτερους τόνους, ώστε να αναδείξετε τη γοητεία του χώρου σας.

Σωστό:

Swsthy

3. Μονοχρωμία στο ίδιο δωμάτιο

Λάθος:

Lathos 3

Αποφύγετε τη μονοχρωμία στον ίδιο χώρο. Χρησιμοποιείστε την αγαπημένη σας απόχρωση αν το επιθυμείτε σαν βάση, η οποία να συμπληρώνεται με τόνους που θα μπορούσαν να δέσουν αρμονικά μεταξύ τους σε ό,τι αφορά τοίχους, έπιπλα και άλλα εσωτερικά στοιχεία διακόσμησης. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε αρμονία στο χώρο χωρίς να κουράζεται το μάτι.

Σωστό: 

Swsto

4. Νομίζουμε πως το Αγαπημένο μας Χρώμα ταιριάζει στο εσωτερικό όλου του σπιτιού:

Λάθος:

lathos

Άλλο ένα συνηθισμένο λάθος! Όσο κι αν αγαπούμε ένα χρώμα π.χ. το κόκκινο, δεν αποτελεί αρμονικά όμορφο να το υιοθετήσουμε σε όλο το σπίτι! Κάθε χώρος και δωμάτιο έχει ξεχωριστή χρήση, και κάθε χρώμα αναδίδει διαφορετική ατμόσφαιρα και χαρακτήρα. Πρέπει να φροντίσουμε να συνταιριάζουμε τους δύο αυτούς παράγοντες.  

Σωστό:

swsth

 Ενθουσιασμένοι από τα tips μας; Διοχετεύστε την ενεργητικότητά σας τώρα! Εξερευνήστε τη μεγαλύτερη γκάμα χρωματικών επιλογών στον ιστότοπο της Πελέτικο. Δείτε τα χρωματολόγια μας.

 

Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια για τα προϊόντα μας;

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κάμπου 19, 2030 Στρόβολος, Κύπρος

357-22482265

357-22481757