Πολύ συχνά επιλέγουμε τι χρώμα θα φορέσουμε ή θα βάψουμε έναν χώρο με βάση τη διάθεση και την ψυχολογία μας, απλά το κάνουμε ασυναίσθητα, ή και ασυνείδητα.

Παράλληλα, οι επιλογές των χρωμάτων αποκαλύπτουν πολλά τόσο για την προσωπικότητά μας, όσο και για την ψυχολογία που μας διακατέχει.

Το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσετε να κάνετε από τώρα αυτές τις επιλογές πιο… ενημερωμένα.   

 

Καφέ

kafe

Το καφέ από την άλλη αρέσει σε ανθρώπους που επιδεικνύουν σταθερότητα στις θέσεις τους και γενικά είναι αξιόπιστα και πρακτικά ως άτομα και συνεργάτες, ενώ τους αρέσει η ρουτίνα και έχουν σταθερές συνήθειες.

Αντίθετα, απωθεί προσωπικότητες που χαρακτηρίζονται από αυθορμητισμό.  

 

Κίτρινο

kitrino

Το κίτρινο συσχετίζεται με την καλλιέργεια και την κλίση προς τα πνευματικά ενδιαφέροντα, συμβολίζοντας την έφεση για δημιουργικότητα και τη χαρά, αλλά και το αέναο κυνήγι για δόξα – για αυτό και συχνά αποτυπώνει αισθήματα ζήλιας ή και δειλίας.

Ζωηρό και νεανικό, το κίτρινο τραβά την προσοχή, και απομακρύνει από τη διάνοια τις δυσάρεστες σκέψεις – για αυτό και θεωρείται πως ευνοεί την έμπνευση.

 

Κόκκινο

kokkino

Το αιώνιο χρώμα της φωτιάς, του θυμού και της έντασης, το κόκκινο συμβολίζει το πάθος, αλλά και την αγάπη, την ενότητα και την ακατάβλητη ορμητικότητα.

Γενικά μιλώντας, το κόκκινο αρέσει σε άτομα που τους αρέσει να κάνουν τη διαφορά.

 

Λευκό

lefko

Το λευκό ανέκαθεν αποτύπωνε την αγνότητα, την πιστότητα και την ειλικρίνεια, όπως και την αθωότητα. Ταιριάζει σε ανθρώπους που αγαπούν την απλότητα μα και το φως και τη λαμπρότητα. Συνεπώς, μολονότι ίσως μοιάζει κάπως απλοϊκό, βοηθά τη διάνοιά μας να καθαρίσει από άγχη και μελαγχολικές σκέψεις.

Συνήθως επιλέγεται από αισιόδοξα άτομα, ή από εκείνους που αναζητούν μια νέα αρχή στη ζωή τους.  

 

Μαύρο

mavro

Το μαύρο αποπνέει δυναμισμό, σταθερότητα, κομψότητα και μυστήριο – μα και μελαγχολία.  

Εν γένει, υποδηλώνει τάση για απομόνωση, πειθαρχημένη προσωπικότητα, αλλά και εσωστρέφεια, όπως και ενδόμυχες φοβίες. Από την άλλη, το προτιμούν συχνά άτομα που θέλουν να επιβληθούν.

 

Μπλε

mple

Σύμβολο γαλήνης και σταθερότητας, το μπλε εμπνέει και διευκολύνει το στοχασμό και την περισυλλογή–γεγονός που το καθιστά ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους.

Το επιλέγουμε όταν νιώθουμε πως έχουμε ανανήψει από μια σοβαρή δοκιμασία.  

 

Μοβ

mov

Επιβλητικό, αρχοντικό μα και μυστηριώδες, το μοβ στις πιο βαθιές του αποχρώσεις είναι το κατεξοχήν χρώμα της χλιδής.

Είναι το αγαπημένο χρώμα των τελειομανών, καθώς κι όσων αποζητούν στη ζωή τους μια πνευματική ισορροπία.

 

Πορτοκαλί

portokali

Καλοκαιρινό και απίστευτα ζεστό. Θερμό χρώμα, το πορτοκαλί είναι σύμβολο χαράς, φιλίας, στοργής και αισιόδοξης διάθεσης.

Το επιλέγουν άτομα που διαθέτουν  φαντασία, δημιουργικότητα, μα και ακλόνητο δυναμισμό. Από την άλλη συχνά υποδηλώνει μια ροπή προς τη φιλοδοξία και τις απολαύσεις.

 

Πράσινο

prasino

Σύμβολο ισορροπίας, ελπίδας, ανάγκης για αναγέννηση, το πράσινο αρέσει σε άτομα που λατρεύουν την αρμονία και τη γαλήνη της φύσης, και χαρακτηρίζονται από αυτοθυσιαστική διάθεση. Το πράσινο, επίσης, είναι το χρώμα που διευκολύνει την προσοχή και δεν κουράζει τη διάνοια–συνεπώς είναι ιδανικό για παιδικά υπνοδωμάτια.

 

Ποιο χρώμα σας εκφράζει φέτος την άνοιξη; Βρείτε το στην απόχρωση που θέλετε πατώντας εδώ.

Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια για τα προϊόντα μας;

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κάμπου 19, 2030 Στρόβολος, Κύπρος

357-22482265

357-22481757