Be a Creator
, στο σπίτι σας.

Κάσιαλος, χρώματα εμπνευσμένα από την κυπριακή παράδοση.

Μετά από τον ανατρεπτικό Van Gogh και τον παιχνιδιάρη Joan Miro, συνεχίζουμε την σειρά ART, Colours inspired by artists με ένα σπουδαίο αυτοδίδακτο Κύπριο ζωγράφο, τον Μιχαήλ Κάσιαλο και το έργο του «Πώς γίνεται το ψωμί».

Kasialos SW Peletico 2205 21


Ο Μιχαήλ Κάσιαλος, πατέρας της κυπριακής ναΐφ ζωγραφικής,  θεωρείται από πολλούς μελετητές της κυπριακής τέχνης, ο καλλιτέχνης που εκπροσωπεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο την Κύπρο και τα χρώματά της.

Η ζωγραφική του είναι η πιο γνήσια  απεικόνιση του κόσμου της Κύπρου - ιδιαίτερα του μεσαρίτικου κάμπου - που ο ίδιος ο καλλιτέχνης γνώριζε τόσο καλά αφού εκεί ανήκε και ο ίδιος.

Οι πλουσιότατες εμπειρίες του από τη ζωή στο χωριό, από τη σκληρή καθημερινότητα στα χωράφια, από τις τελετές, τα ήθη, τα έθιμα, βρήκαν διέξοδο στη ζωγραφική.

 Με τα πλούσια και ζωηρά του χρώματα λουσμένα στο σκληρό κυπριακό φως της πεδιάδας, και τη δική του αισθητική αντίληψη, ο Κάσιαλος δημιούργησε ένα μαγευτικό έργο που απεικονίζει το πρόσωπο της ίδιας της Κύπρου.

Στα έργα του τα χρώματα είναι καθαρά και έντονα. Ζωγραφίζει αυθόρμητα, και αποτυπώνει αυτό που βλέπει γύρω του: Το καφέ της γης, το ανοικτό πράσινο του χωραφιού την Άνοιξη, το κίτρινο του σταχιού, το πορτοκαλί του ώριμου μανταρινιού, το βαθύ κιπαρισί, το μπλε γαλάζιο του κυπριακού ουρανού το καλοκαίρι.


Peletico Article Kasialos 01Αν υιοθετήσετε την χρωματική παλέτα του Κάσιαλου, θα πετύχετε ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα, με ιδιαίτερο βάθος. Τα χρώματα του καθιστικού σας θα είναι σε πλήρη αρμονία με την κυπριακή φύση. Το στοιχείο αυτό από μόνο του θα κάνει τον χώρο σας φιλόξενο και ιδανικό για χαλάρωση.


Peletico Article Kasialos 02Ξεκινήστε από τα καφέ, στο πάτωμα ή στον καναπέ. Τολμήστε να βάλετε ακόμα και στον τοίχο, το φωτεινό και λαμπερό πράσινο. ΄Η απλά σε μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου. Το πράσινο παραπέμπει σε φρεσκάδα και αναζωογόνηση. Το κίτρινο είναι ίσως το πιο αγαπημένο χρώμα του καλλιτέχνη και πολύ χαρακτηριστική απόχρωση στην Κυπριακή ύπαιθρο.


Peletico Article Kasialos final2Θυμηθείτε τις ακακίες την Άνοιξη, τις λεμονιές στις αυλές, τα στάχια, τις μαργαρίτες στους αγρούς. Προσθέστε βαθύ πορτοκαλί για ζωντάνια, σε μικρές ή μεγάλες δόσεις. Σε μια καρέκλα, ένα φωτιστικό, ένα μεγάλο μαξιλάρι.

Ή από τις έξη αποχρώσεις του πίνακα, επιλέξτε μόνο αυτή ή αυτές που σας εμπνέουν και σας ταιριάζουν περισσότερο, και βάλτε την κυρίαρχη στον δικό σας σπίτι.

Ο στόχος είναι να γίνεται εσείς ο δημιουργός του προσωπικού σας χώρου.

Γίνετε δημιουργικοί! Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοικτό πνεύμα, λίγη τόλμη και χρώματα. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό. Ακολουθήστε τη σειρά μας Colours Inspired by Big Artists στο Facebook και στο InstagramBe a Creator!  

Δημιουργήστε τις δικές σας αποχρώσεις μέσω της εφαρμογής ColorSnap® της Sherwin-Williams®. Απλά ανεβάστε μια φωτογραφία του έργου τέχνης που σας αρέσει και ανακαλύψτε τους κωδικούς των χρωμάτων εδώ

*Τα προϊόντα SHERWIN-WILLIAMS® παράγονται στην Κύπρο από την ΠΕΛΕΤΙΚΟ ΛΤΔ, κατόπιν αδείας από την SHERWIN-WILLIAMS® Αμερικής, Κλήβελαντ, Οχάιο, Ηνωμένες Πολιτείες, κάτοχο των εγγεγραμμένων εμπορικών σημάτων.  

Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια για τα προϊόντα μας;

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κάμπου 19, 2030 Στρόβολος, Κύπρος

357-22482265

357-22481757

Message us on Facebook